Blogi: Aineisto hallussa

Tuesday, October 19, 2010

Ilmainen julkisuus ei tule itsekseen

Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, tietää lehden toimittajakin. Hyvä juttu jää julkaisematta ilman kuvitusta. Teillä voi olla kerrottavaa tiedotteen tai jutun muodossa, mutta ilman kuvitusta sitä ei julkaista. Tai korkeintaan pikkujuttuna sivupalstassa.

Välillä julkisuutta voi saada olematta itse uutinen. Kun lehdet kirjoittavat alueesi aiheista, toimittajat etsivät kuvitusta. Opeta toimittajat käyttämään sinun kuvapankkiasi ja täytä se alueesi kuvituskuvalla. Siis kuvalla, joka sopii erilaisten alueesi aiheiden kuvitukseksi. Katso mallia kuvatoimistoista.

Käypä usein niin, että jutun varsinainen kohde saa näkyvyyttä pelkässä tekstissä, kun sinä paistattelet suuremmalla huomioarvolla kuvassa.

Yhden menetetyn mahdollisuuden hinta on useamman vuoden aineistohallinnan kulut.

getImageRight on oikea väline kuvien, aineiston ja lehdistötiedotteiden jakamiseen lehdistölle. Liitä lehdistötiedotteelle kuvia, anna toimittajien ladata tiedote kuvineen yhtenä näppäränä pakettina. Seuraa kuka aineistoasi käyttää. Anna toimittajien asioida itse, kellon ympäri. Lehteähän tehdään usein toimistoajan ulkopuolella.