Blogi: Aineisto hallussa

Tuesday, March 15, 2011

Miksi digitaalisen aineistohallinnan ratkaiseminen on pakollista

Digitaalisen aineistohallintaratkaisun ROI on vaikea laskea ja perustella, koska niin monesta pienestä purosta syntyy lopulta isoja säästöjä. Itse asiassa CMSWiren kyselyssä ROI:n laskeminen ja hankinnan perusteleminen johdolle nousi ostajien kolmanneksi suurimmaksi haasteeksi (CMSWire.com 17.2.2010).

Digitaalisen aineiston hallinta ei kuitenkaan ole enää vapaaehtoista. Eihän varmuuskopioinnillekaan lasketa ROI:ta. Digitaalinen aineisto on osa yrityksen omaisuutta, esimerkiksi brändiomaisuutta, eikä sitä yksinkertaisesti voi jättää hallitsematta. Kuten edellä mainitussa kyselyssä todettiinkin, kyse on pakollisesti kulusta. Sitä ilman ei yksinkertaisesti enää pärjätä.

Heikosti hoidetun aineistohallinnan kustannukset syntyvät monista pienistä puroista

Aineiston etsintään käytetään paljon työaikaa. Pienissä töissä kuvituksen etsintä saattaa viedä enemmän aikaa, kuin koko muu tuotanto. AD hakee kuvituksesta ideaa taitolle, niinpä kyse ei ole juuri sen oikean kuvan löytämisestä, vaikkapa ID:n perusteella, vaan kuvien nopeaa ja sujuvaa selaamista.

Tästä työstä maksetaan usein korkeaa tuntihintaa. Ulkoistuksesta johtuen työstä maksetaan yhä useammin korkeaa tuntihintaa mainostoimistolle, viestintätoimistolle, webbitoimistolle, freelancerille…
Kuvautuskulujen pienentyminen, kun luovassa suunnittelussa löydetään aineistoa jo olemassa olevasta.

Nopeampi luova prosessi kun kuvitustarpeita voidaan tyydyttää kuvapankista.

Nopeampi markkinoille tulo, nopeampi reagointi kilpailijan toimiin, pienemmän suunnittelukulut.

Enemmän näkyvyyttä lehdistössä. Tiedotteet ja jutut pääsevät todennäköisemmin lehteen kun toimittaja löytää niihin helposti kuvitusta. Niin ikään organisaatio saa helposti lisänäkyvyyttä, jos toimittajat löytävät kuvitusta alueen aiheisiin kuvapankista.

Historian dokumentointi ja näistä nousevat juttumahdollisuudet.

Lue lisää "Näin onnistut digitaalisessa aineistohallinnassa" -oppaasta. Lataa opas ilmaiseksi.