Blogi: Aineisto hallussa

Thursday, March 17, 2011

Tee palvelulupaus

Aineistohallintapankkisi tulee palvelemaan suurta käyttäjäjoukkoa. Kun mietit mitä pankkiin tallennan, missä muodossa ja millä laatutasolla, mieti käyttäjiä ensin. Aineistohallinta suunnitellaan tavallisille toimistokäyttäjille, joilla on tietokoneessaan käyttöjärjestelmän vakio-ominaisuudet sekä tyypillisiä toimistosovelluksia. Heillä ei siis ole ammattilaisten ohjelmia tai osaamista.

Aineistopankkiin kannattaa viedä aineistoa varsin tasalaatuisena, vakioiduissa tiedostomuodoissa, toimistosovelluksillekin soveltuvissa formaateissa, yleiskäyttöisinä, turvallisissa tiedostomuodoissa ja turvallisilla käyttöoikeuksilla.

Tee palvelulupaus: Aineistopankkimme on helppo ja itsestään selvä käyttää. Käyttäjä ei vahingossa törmää aineistoon jota ei saa auki normaaleilla sovelluksilla, jota ei saa käyttää tekijänoikeuksien takia normaalisti tai joka on niin suuri tai pieni, että sen käytöstä voi aiheutua ongelmia. Jos poikkeavaa aineistoa on, se on sijoitettu niin, että käyttäjän on helppo tajuta sen erikoisluonne. Käytön tulee olla selvää ilman ohjeita.

Lue lisää "Näin onnistut digitaalisessa aineistohallinnassa" -oppaasta. Lataa opas ilmaiseksi.