Blogi: Aineisto hallussa

Wednesday, August 10, 2011

getImageRight 2.0 julkaistu

getImageRight 2.0 on julkaistu.

getImageRight 2.0 päivitys keskittyy kuvien sisääntuomisen ja hallinnoinnin uudistuksiin. Aikaisemmin kuvat valmisteltin metatietojen, kuten hakusanojen osalta, kuvankäsittelyohjelmassa ja tuotiin valmiina getImageRightiin Uploader-apuohjelmalla. 2.0:n myötä kuvat voidaan tuoda sisään selaimelle ja valmistella getImageRightissa. Uusien ominaisuuksien myötä kuvat kannattaa tyypillisesti hakusanoittaa ja täydentää vasta getImageRightin puolella, sillä käytettävyys ylittää monet johtavista kuvankäsittelyohjelmista. Vanhat toimintatavat ovat toki edelleen käytössä ja sisääntuoduista kuvista luetaan niissä mahdollisesti jo olevat metatiedot.

Kuvia ja muita tiedostoja voi nyt tuoda helposti sisään selaimella. Uusi web upload toiminto mahdollistaa jopa useiden kymmenien kuvien tuonnin kerralla selaimella.

Uusi Web Upload tekee kuvien sisääntuonnin helpoksi.

Kuvien massamuokkaus on niin ikään täydellisesti uudistunut. Toolbox-toiminnolla poimittujen, sisääntuotujen tai virheellisten kuvien muokkaus on helpompaa kuin monissa hyvinä pidetyissä työasemasovelluksissa.

Kuvien tietojen muokkaus onnistuu Toolbox-toiminnolla sujuvasti isollekin kuvamäärälle.
Kehittyneemmät varoitukset tuovat esille aineistossa olevia ongelmia, kuten puuttuvia hakusanoja. Toolbox-toiminnolla näiden korjaaminen on helppoa. Aikaa ei tarvitse käyttää virheellisen aineiston etsimiseen ja korjaamiseen.

Sisääntuontierät (Import Batch) niputtavat samalla kerralla tuodut kuvat yhteen. Sisääntuontieriin pääsee käsiksi hallinnoijan etusivulta tai kuvan tiedoista. Usein saman erän kuvat ovat samasta otoksesta, esimerkiksi samasta tilaisuudesta. Erätoiminnon avulla hallinnoija pääsee kätevästi käsiksi kaikkiin kerralla sisääntuotuihin kuviin ja muokkaamaan niitä.

Ilmeen muokkaus onnistuu nyt pääkäyttäjältä itseltään.

getImageRightissa on lisäksi lukuisia käytettävyysparannuksia.

2.0 päivitys tuo kuvien jakamisen kaikenkokoisten organisaatioiden käyttöön kun 1.x keskittyi käytännössä enemmän markkinointi- ja viestintäosastojen tarpeisiin.