Blogi: Aineisto hallussa

Wednesday, September 21, 2011

getImageRight 2.1 julkaistu

Uusi getImageRight 2.1 on julkaistu ja kaikilla käyttäjillä heti käytössä.

Lataa kuva halutussa koossa
Päivityksen myötä kuvan voi nyt ladata halutussa resoluutiossa. Pääkäyttäjä voi asettaa valmiita vakiokokoja yleisimpiin tarpeisiin. Presentaatioon saa nyt siis valmiiksi pienennetyt kevyemmät kuvat, jolloin PowerPoint-tiedosto ei paisu turhaa trendikkäissä kuvaesityksissäkään. Eikä webiin meneviä kuvia tarvitse enää pienennellä Paintillä.
Kuvan voi nyt ladata halutussa koossa. Voit tallentaa asetuksiin valmiit kokoasetukset.

Kuvat pienennetään haluttuun kokoon latauksen yhteydessä ns. lennossa. Niinpä vakiokokoja voi muuttaa joustavasti jos vaikkapa webbisivujen kuvakoko muuttuu. Käyttäjä voi aina valita haluamansa resoluution omaan tarpeeseensa.

Lataamisen täysremontti
Uusimme samalla korin ja lataamisen toiminnot kauttaaltaan. Prosessista on poistunut välivaiheita ja käyttö on tullut entistä suoraviivaisemmaksi. 

Kuvan saa nyt ladattua kaikista näkymistä suoraan originaalina tai halutussa koossa.

Korin saa nyt ladattua napin painalluksella kerralla. Korissa ei tueta kokomuutoksia.

Haluatko laittaa useita kuvia kerralla koriin? Onnistuu. Maalaa (klikkaa ja vedä) halutut kuvat ja vie koriin tulospalkissa olevalla kuvakkeella. Tai valitse yksittäiset ctrl-klikkaamalla.

Helpompaa muokkaamista
Käytettävyystalkoot jatkuvat hallinnointipuolella. Olemme tehneet useita kymmeniä pieniä muutoksia jotta käyttö olisi entistä helpompaa. Pääkäyttäjätoimintoja on eriytetty selkeämmin tavallisen käyttäjän toiminnoista ja ne on koottu työkalupaneeliin, joka aukeaa automaattisesti sivun oikeaan laittaan.

Valitse maalaamalla ja muokkaa lennossa.

Jos haluat muokata kuvia, valitse ne yksitellen, ctrl-klikkaa halutut tai maalaa (klikkaa ja vedä yli). Vie leikepöydälle tulospalkin kuvakkeella. Jatka keräilyä. Kun olet valmis, klikkaa leikepöytää ja aloita muokkaaminen. Leikepöydällä voit vielä valita haluatko kohdistaa tietyn muokkauksen kaikkiin vai vain erikseen valittuihin kuviin.

Enemmän säädettävää
getImageRight oli vielä toukokuussa käyttöönottoprojektin kanssa toimitettava tuote. Sen lukuisat asetukset ovat olleet piilossa vain asiakastukemme saatavilla. Teemme nyt kovasti työtä, jotta pääkäyttäjät pääsisivät itse säätämään palveluaan mielensä mukaan. Tässä päivityksessä toimme säädettäväksi uusia asetuksia ja näkyville mitä tulemme lähitulevaisuudessa avaamaan. Mietimme jokaisen asetuksen kohdalla miten saamme ne itsestäänselviksi ja yksinkertaisiksi. Niinpä työ ottaa aikaa.

Osa asetuksista on harmaana ja pois käytöstä koekäytössä ja versioissa, joissa ominaisuus ei ole käytössä. Lisäksi aikaisemmin projekteissa käyttöönotetuissa palveluissa voi olla asetuksia, jotka eivät ole yhteensopivia asetuskäyttöliittymän kanssa. Nämä asetukset on silloin harmaana. Muutokset onnistuvat asiakastuen kautta.

API aukeaa
getImageRight aukeaa syksyn aikana helpolla REST API:lla käytettäväksi omista ohjelmista ja skripteistänne käsin. Tunnistusmekanismina tullaan käyttämään OAuth 2.0:sta. Tämän päiväisen päivityksen yhteydessä API:sta on valmiina kuvien lataamiseen käytettävä toiminnot, ja olemme siirtyneet web-käyttöliittymän osalta jo käyttämään API-rajapintaa. Tulemme julkaisemaan dokumentaation kun API on kokonaisuudessaan valmis. API on kuitenkin käytettävissänne beta-versiona jo nyt. Pyydä lisätietoja asiakastuesta.

Kehitystyö jatkuu, eli syksyn road map
Kehitystiimimme paiskii töitä syksyn aikana tosissaan. Tulemme julkaisemaan päivityksiä n. 2-3 viikon välein sitä mukaan kun ominaisuudet läpäisevät testimme. Oheinen road map on siis viitteellinen. Tuomme ominaisuuksista tyypillisesti nopeaan tahtiin kaksi versiota, perusasiat ensin ja viilaukset sitten. Näihin päivityksiin sisältyy lisäksi suuri määrä teknisesti pienempiä päivityksiä.

vko 40: Upload-asetukset. Sisääntuonti suoraan tiettyyn kohteeseen, kuten lehdistökuviin. Samalla poistuu tarve täyttää hakusanoja ja oikeuksia sisääntuonnin yhteydessä. Mahdollisuus lähettää kuvia sisään sähköpostilla esim. älypuhelimesta. Ladattuihin (download) kuviin päivitetään palvelussa muokatut metatiedot.

vko 42: Käyttöönottouudistuksia. Koekäyttö- ja partner-versioiden käyttöönotto suoraan webbisivuilta sähköpostiosoitteella. 

vko 44: Tagit ja kokoelmat: Hakusanojen lisäksi mahdollisuus lisätä kategorioita, kokoelmia, valopöytiä, henkilötagejä, paikkatageja sekä omia erikoistagejä kuten tuotenumerotagejä. 

vko 46: API + hosting: OAuth-tunnistus, dokumentaatio ja kuvien hosting esim. webbikauppaanne varten.
vko 48: Miniversio palvelusta webbisovelluksia varten.