Blogi: Aineisto hallussa

Wednesday, November 16, 2011

Yksi kuva, monta kokoa. Automaattisesti


Kuvista tarvitaan usein eri kokoisia versioita eri käyttötarpeisiin kuten esityksiin, webiin, sähköpostimarkkinointiin sekä erilaisiin verkkopalveluihin. Iso korkearesoluutiokuva paisuttaa PowerPoint-esityksiä tarpeettomasti, eikä monet web- tai sähköpostimarkkinointivälineet osaa pienentää kuvaa automaattisesti. Verkkopalveluissa taas kuvalle saattaa olla pienennysautomatiikka, muttei business-tasoisille isoille korkearesoluutiokuville. Ne saattavat pysähtyä palvelun tiedostokokorajoitukseen.

Käyttäjälle kuvien pienentäminen käsin on hankalaa. Harvalla on ammattilaisen välineet, kuten Photoshopit tai tarvittavaa kokemusta. Kun asiaa tekee harvoin, se unohtuu. Jokainen ylimääräinen työvaihe nostaa kynnystä itse asian tekemiseen, esimerkiksi webbisivun päivittämiseen. Niinpä se jää tekemättä, siihen tarvitaan aina apua tai pahimmillaan se halutaan hankalana vaiheena ulkoistaa. Mikä on tietenkin todella kallista.

getImageRight tarjoaa mahdollisuuden ladata kuva halutussa koossa.  Pääkäyttäjä voi asettaa valmiita vakiokokoja yleisimpiin tarpeisiin. Presentaatioon saa siis valmiiksi pienennetyt kevyemmät kuvat, jolloin PowerPoint-tiedosto ei paisu turhaa trendikkäissä kuvaesityksissäkään. Eikä webiin meneviä kuvia tarvitse enää pienennellä Paintillä. Vakiokokojen lisäksi käyttäjä voi aina valita juuri haluamansa koon.
.
Kuvan voi ladata halutussa koossa. Voit tallentaa asetuksiin valmiit kokoasetukset.

Kuvat pienennetään haluttuun kokoon latauksen yhteydessä. Tämä tarkoittaa, että getImageRightiin tarvitsee tuodaan ja tallennetaan vain yksi kuvakoko ja siitä tehdään latauksen yhteydessä automaattisesti lennossa käyttäjän haluama kuvakoko. Vakiokokoja voi siis muuttaa joustavasti jos vaikkapa webbisivujen kuvakoko muuttuu. Ja käyttäjällä on aina käytössään vapaavalintainen kuvakoko.