Blogi: Aineisto hallussa

Tuesday, January 17, 2012

Tiedostoversiot ominaisuus lisää tuen RAW-kuvien tallentamiseen


Moni kuvaa nykyisin RAW-tiedostoja, mutta jakaa käyttövalmiita JPEG-kuvia. Niinpä olemme kuulleet seuraavan kysymyksen monta kertaa: "Kun JPEG-kuvat on ladattu getImageRightiin ja siellä turvassa, niin mihin RAW-kuvat kannattaisi tallentaa, jotta nekin olisivat turvassa ja löydettävissä?"

Nyt voimme vastata tähänkin kysymykseen haluamallamme tavalla: getImageRightiin!

Tiedostoversiot -ominaisuus lisätty

Olemme lisänneet tuen useille saman tiedoston versioille. Tämä tarkoittaa, että samasta tiedostosta voi olla jakokelpoinen JPG-kuva sekä lähdetiedostona RAW tai DNG-tiedosto. Tai JPG ja EPS. Tai molemmat. Tai sinulla voi olla useita videoformaatteja. Tai logo JPG, EPS, TIFF ja AI-versioina.

Tämä ominaisuus löytyy kaikista versioista eikä sen käyttö vaadi aktivointia.

Ominaisuuden käyttämiseksi kannattaa muistaa kaksi sääntöä:


  1. Tiedoston nimen pitää olla kaikilla versioilla sama ja vain päätteen erilainen.
  2. Kaikki tiedostoversiot on tuotava sisään samalla kertaa. Jos käytät Desktop Uploaderia, niiden pitää myös olla samassa hakemistossa.

Lisäksi halutut tiedostotyypit on toki oltava sallittujen tiedostotyyppien listalla. Näitä voi muokata Settings->File Types -kohdasta.

Voit ladata kuinka monta tiedostoversiota kunhan niillä on sama nimi (ennen pistettä) ja eri pääte (pisteen jälkeen). Esimerkiksi DCS0233.JPG ja DCS0233.NEF ovat siis saman tiedoston eri versioita. Toiminto ei toki ole rajattu kuviin, vaan voit käyttää sitä kaikissa tiedostotyypeissä.