Blogi: Aineisto hallussa

Saturday, March 24, 2012

Älypuhelin pian kaikilla organisaatioissa, miten kuvien hallinta?

Kauppalehti uutisoi 12.3.2012, että vuonna 2014 Suomessa myytävistä puhelimista 90% on älypuhelimia. Luku perustuu Marketvisionin selvitykseen Alypuhelimet ja mediatabletit suomalaisissa organisaatiossa.

Kauppalehti 12.3.2012: Pian kaikilla on älypuhelin
Lähes jokaisella työsuhdepuhelimen omaavalla on siis viimeistään parin vuoden kuluttua laadukkaalla kameralla varustettu puhelin. Sillä syntyy kuvien lisäksi myös HD-tasoista videota. Työntekijöillä on siis mahdollisuus ottaa kuvia ja kuvata.

Organisaatioiden valmiudet hyödyntää mahdollisuutta puuttuvat. Kameraa ei osata valjastaa työtehtävien hoitoon, eikä kuvien arkistointia ja jakamista ole ratkaistu. Kameraominaisuudet jäävät yksityiskäyttöön tai kuvia lähetellään kolleegoille sähköpostilla. Isot kuva- ja videotiedostot monistuvat sähköpostipalvelimissa ja syövät helposti paljon levyä.

Mihin älypuhelimen kameraa sitten voi käyttää? 

Dokumentointi: dokumentoidaan esimerkiksi projektin etenemistä. Samalla saatetaan välttyä pitkiltä kirjallisilta dokumentointitöiltä kun kuvat höystettynä kuvateksteillä saattaisivat riittää. Messuista ja tapahtumista, työmailta ja vikatilanteista on helppo hoitaa dokumentointi kamerakännykällä.

Tuote käytössä kuvat: myyjien, tuotetiimin ja huollon on ymmärrettävä miten asiakkaat tuotteita käyttävät ja missä ympäristössä. Kamerakännykällä on helppo ottaa asiakaskäynneiltä kuvia tuotteista todellisessa käyttöympäristössä.

Toiminnan kehittäminen ja koulutus: Esimerkiksi turvallisuuspuutteiden tai hyvien ratkaisujen kuvaaminen auttaa kun kerrotaan ihmisille miten tulisi toimia.

Johtaminen: Johtaminen onnistuu paremmin kun ihmiset tietävät mistä puhutaan. Kuvalla asian voi kertoa nopeasti. Useinhan asioita joudutaan kertomaan ihmisille jotka eivät ole käyneet paikalla tai eivät olleet siellä oikeaan aikaan.

Tiedon siirtäminen: kuvalla tai videolla on näppärä napata mielenkiintoinen kalvo tai demo talteen ja jakaa kolleegoille.

Kuvia ja videoita ei pelkästään näytetä kolleegoille. Niitä käytetään raporteissa ja esityksissä. Ja niitä voidaan käyttää webissä. Unohtaa ei sovi sosiaalista mediaakaan. Siellähän se myynninedistäminen tänä päivänä tehdään.

Miten kuvia ja videoita sitten hallitaan ja jaetaan organisaatiossa?

Kuvat kannattaa keskittää yhteen paikkaan pois sekalaisilta levyn nurkilta ja sähköpostipalvelimilta, sillä näissä kuvien hallinta on vaikeaa eikä ne sitä paitsi ole ihmisten käytössä. Kuviin pitää olla kaikilla niitä työssään mahdollisesti tarvitsevilla pääsy. Eikä kuvien hallintaa saa ottaa liian vakavasti. Viestintä on siirtynyt loppuunasti hiotuista massaviesteistä ja -viestimistä esityksiin, raportteihin ja sosiaaliseen mediaan. Kuvia tarvitaan paljon ja laajalti.

getImageRight on tähän tarkoitukseen suunniteltu pilvisovellus. Työntekijät voivat lähettää kuvat ja videot talteen suoraan älypuhelimilta, sähköpostista ja kovalevyiltä. Kuvia voidaan helposti selata ja hakea palvelussa. Kun oikea kuva löytyy, se saadaan helposti halutussa koossa käyttöön. Kuvien tietojen täydentäminen tapahtuu palvelussa.

Samalla siinä voidaan hallita myös markkinoinnin ja viestinnän tarpeisiin kuvattu ammattimateriaali.