Blogi: Aineisto hallussa

Wednesday, June 6, 2012

Kuvapankki lisää lehdistönäkyvyyttä

Lehdistönäkyvyys on monelle organisaatiolle tärkeää. Ilmainen näkyvyys halutaan hyödyntää. Juttuja yritetään saada läpi viestintätoimistojen avustuksella, omilla suhteilla ja lehdistötiedotteilla. Silti näkyvyys jää usein saamatta, koska pieni asia puuttuu: Kuvat!

Ilman kuvia juttua on vaikea saada julkaistuksi. Ja jos saa, se saa harvoin ansaitsemaansa palstatilaa.

Iso kuva = tärkeä uutinen


Lukija tunnistaa tärkeän uutisen isosta kuvasta. Palstatilasta suuri osa onkin tänä päivänä varattu kuville. Kiireinen lukija skannaa kuvan, kuvatekstin ja ehkä otsikon. Siksi kuvan valinnalla on keskeinen merkitys viestin perillemenossa. Hyvällä kuvalla saa enemmän palstatilaa, näkyvyyttä ja lukijoita itse jutulle. Ilman kuvaa juttu joutuu sivun laitamille, tai jää kokonaan julkaisematta.

Kuvien merkitys lehdissä on korostunut useasta syystä. Uudet painokoneet mahdollistavat nelivärikuvat käytön jokaisella sivulla ja tuota mahdollisuutta halutaan hyödyntää. Tekstin kirjoittaminen ja editointi on kallista, kuvalla pinta-alan saa täyteen edullisesti ja näyttävästi. Kuvat toimivat myös lehden joustovarana. Kuvien kokoa muuttamalla sisältö saadaan täyttämään sivu täydellisesti. Eikä unohtaa sovi kiireisiä lukijoita. Harvalla on aikaa lukea päivän lehti, mutta selaamaan sen ehtii jokainen. Aikakauslehden parissa taas viihdytään lähinnä kuvia selaillen. Mielenkiintoiset kuvat herättävät halun lukea itse teksti.

Lehtien palveleminen parantaa näkyvyysmahdollisuuksia


Lehdet haluavat aineiston yhä valmiimpana. Toimituksellisia panoksia ei voida laittaa kuin tärkeimpiin asioihin. Organisaatiosi asia on harvoin yksi niistä. Pääosa lehtien materiaaleista poimitaan lähes sellaisenaan uutistoimistoilta, yhteistyöverkoista ja lehdistötiedotteilta. Aineistosi täytyy olla helposti kopioitavissa ja liitettävissä taittoon.

Lehdistönäkyvyyttä halajavan on hyvä hahmottaa myös lehden kello. Työ tiivistyy deadlinen lähestyessä. Toimituspäällikön on tehtävä valintoja. Ehkäpä mukaan mahtuu vielä muutama valmis juttu juuri uutiskynnyksen alapuolelta. Toisaalta työläämpiä aiheita voi joutua resurssisyistä karsimaan.

Hyvä ja helposti saatava kuva nostaa merkittävästi jutun läpimenomahdollisuuksia. Kuvapankki, josta toimittaja voi itse noutaa kuvan, palvelee lehdistöä ja lisää lehdistönäkyvyyttä.

Lue jutun muut osat:

Lehdistön erilaiset kuvatarpeet
Lehdistön palveleminen getImageRightilla