Blogi: Aineisto hallussa

Wednesday, June 6, 2012

Lehdistön palveleminen getImageRightilla

getImageRight antaa monia mahdollisuuksia palvella lehdistöä paremmin ja saada siten enemmän lehdistönäkyvyyttä. Käyttötavat riippuvat tilanteista.

Kuvien lähettäminen toimittajalle


Kun toimittaja pyytää kuvia, mene getImageRightiin ja kerää kuvat koriin. Voit lähettää ne korista näppärästi sähköpostilla. Toimittaja saa laatimasi sähköpostin, jossa on linkki kuvien lataamiseksi. Viestisi ei siis tuki sähköpostilaatikoita tai jää kiinni kokorajoitusten takia. Toimittaja voi ladata kuvat haluamassaan koossa tai vaikka yhtenä ZIP-pakettina.

Jos lähetät usealle toimittajalle samalla kertaa, jokainen saa oman sähköpostin etkä paljasta toisille muita viestin vastaanottajia.

Kuvien lähettäminen toimii mainiosti myös mobiililaitteilla, joten voit vastata toimittajan pyyntöön helposti älypuhelimellasi tai tabletillasi. Kuvatiedostoa ei liikuteta hitaan mobiiliyhteyden yli, joten saat homman tehtyä hetkessä ilman odotteluita.

Kuvien lähettäminen toimittajalle onnistuu kaikista versioista.

Itsepalvelu


Usein olisi näppärää, että voisi ohjata toimittajat verkkoon palvelemaan itse itseään. getImageRightilla tämä onnistuu. Toimittaja näkee kuvat ja voi hakea niitä itse. Lataamista varten toimittajan on rekisteröidyttävä, jotta  tiedät ketkä palveluasi käyttää ja mitä kuvia ladataan. Koska kuvia ladataan tarpeeseen, tiedät myös missä lehdissä juttusi näyttää menevän läpi. Samalla saat rekisterin lehdistösuhteistasi.

Itsepalvelu onnistuu Standard-versiosta lähtien. Pienemmissä versiossa jokainen rekisteröitynyt on tavallinen käyttäjä ja syö siis käyttäjämäärää. Standard-versiosta lähtien itserekisteröityneitä (avoimia) käyttäjiä ei lasketa käyttäjiin.

Näin aloitat lehdistön itsepalvelun:


Aktivoi Open Access. Oletuksena getImageRightisi vaatii aina sisäänkirjautumisen. Open Access avaa "näyteikkunan" valittuihin kuviin. Tunnistautumattomat eivät siis pääse siis näkemään kuvia vapaasti. Sinä päätät mitkä kuvat anonyymeille jaetaan. Tunnistautumattomat eivät myöskään pääse latamaan kuvia. Niinpä seuraava vaihe onkin aktivoida mahdollisuus rekisteröityä palveluun eli luoda tunnukset.

Aktivoi itserekisteröityminen. Voit aktivoida itserekisteröitymisen olemassaolevaan käyttäjäryhmään tai luoda uuden "Lehdistö" -ryhmän erityisesti tätä varten. Tee tämä asetusten Registration Settings-sivulta. Kun aktivoit itserekisteröitymisen, login-ruutuun tulee rekisteröidy-linkki, josta uusi käyttäjä pääsee luomaan tunnuksen määrittelemääsi ryhmään.

Jaa kuvat anonyymeille ja lehdistölle. Anonyymit tai juuri rekisteröityneet lehdistön jäsenet eivät luonnollisesti näe kuvia, ellei niitä ole erikseen näille ryhmille jaettu. Heillä ei siis ole vapaata pääsyä kuvapankkiin. Poimi haluamasi kuvat leikepöydälle ja lisää anonyymeille ja lehdistölle oikeudet.

Lehdistötiedotteet


Jos julkaisette lehdistötiedotteita säännöllisesti kuvien kera, kannattaa harkita Pro-versiota ja sen lehdistötiedoteosioita. Lehdistötiedoteosio tuo lehdistölle oman välilehden ja sille tiedotteet kuvineen helposti ladattavassa muodossa. Tiedotteen voi siis ladata kaikkine liitteineen yhtenä pakettina. Lisäksi tiedotteet voi tilata RSS-syötteenä.

Lue jutun muut osat:

Lehdistön erilaiset kuvatarpeet
Kuvapankki lisää lehdistönäkyvyyttä