Blogi: Aineisto hallussa

Monday, September 24, 2012

Uudet ominaisuudet syyskuun päivityksessä

Kesän suurrutistus on saatu päätökseen ja syksyn kunniaksi getImageRight on uudistunut. Päivitys tuo mukanaa mm. seuraavia ominaisuuksia. Ominaisuudet ovat heti käytössä.
 • Kuvien rajaaminen
 • Jakaminen Facebookiin
 • Linkki kuvaan
 • Uudistunut kuvien lataus
 • Suomen kieli myös pääkäyttäjätoimintoihin
 • Copyrightin muokkaus
 • Kuvien hosting
 • Kategorioiden lisääminen menusta
 • Ajastettuun julkaisemiseen kellonaikatuki
 • Integraatio muihin verkkosovelluksiin getImageRight-napilla
 • Logon valinta getImageRightista
 • Ja paljon muuta...

Lisätietoja ominaisuuksista julkaistaan lähipäivien aikana.

Kuvien rajaaminen

Kuvasta on nyt helppo rajata haluttu alue ja ladata kuva juuri tarvittavassa koossa. Valmiit kokovaihtoehdot ovat hallinnoijan muokattavissa. Samasta ikkunasta kuva voidaan myös jakaa sähköpostilla, linkillä tai Facebookiin.

Kuvasta voidaan nyt latauksen yhteydessä valita haluttu alue, eli rajata kuva. Samalla voidaan myös valita haluttu koko eli resoluutio.

Verkkosivuille, sähköpostiuutiskirjeisiin tai verkkopalveluihin tarvitaan kuvista usein tietyn muotoinen ja kokoinen kuva. Kun verkkosivuille tarvitaan vaikkapa 300 * 300 pikselin kuva ja kuvapankissa kuva on 3000 * 2000 pikseliä, joutuvat käyttäjät muokkaamaan kuvaa ennen käyttöä erikseen kuvankäsittelyohjelmalla. Tämä on monille käyttäjille vaikeaa ja osaavallekin hankala työvaihe. Päivityksen myötä käyttäjä saa tarvitsemansa kuvan suoraan getImageRightista.

getImageRight tekee kuvan rajaamisen ja koon muutoksen lennossa kullekin käyttäjälle. Alkuperäiseen kuvaan ei luonnollisesti tehdä muutoksia.

Jakaminen Facebookiin

Monet organisaatiot käyttävät Facebookia aktiivisesti markkinointi- ja viestintäkanavana. Päivityksen myötä kuvien jakaminen Facebookiin onnistuu helposti suoraan getImageRightista niin seinälle, kuin albumiinkin.

Facebookiin jaettava kuva voidaan rajata ja pienentää. 

Linkki kuvaan

Kuvien vienti toisiin verkkosovelluksiin tai -palveluihin on usein kätevintä kopioimalla kuvan linkki. getImageRightissa kuvat ovat suojattuna, eikä niihin osoitetta ole voinut suoraan käyttää tai niihin linkittää. Kuvien katsominen kun vaatii sisäänkirjautumista. 

Lataa-toimintoon on nyt lisätty mahdollisuus jakaa kuva, eli saada siihen URL. Kuva voidaan haluttaessa rajata ja pienentää. Kts. kuvien hosting.

Uudistunut kuvien lataaminen

Edellisten ominaisuuksien myötä kuvan lataus-toiminnallisuus on kokonaan uusittu.

Suomen kieli myös pääkäyttäjille

Pääkäyttäjätoiminnot ovat nyt saatavilla englannin lisäksi myös Suomen kielellä. getImageRightin asetukset ovat toistaiseksi saatavilla vain englanninkielisinä.

Copyrightin muokkaus

Copyright on nyt muokattavissa muiden tietojen tapaan leikepöydän kautta.

Kuvien hosting

Kuvien hosting-toiminnon avulla kuvia ei tarvitse enää kopioida verkkosivuille, vaan ne voidaan isännöidä eli hostata suoraan getImageRightista. Näin kuvien käyttäminen on näin entistä helpompaa.

Toiminnallisuus on mitoitettu pienemmille verkkosivustoille. Suosittujen verkkosivustojen on edelleen syytä isännöidä kuvat omilta palvelimilta, sillä getImageRightin hostingissa pyyntöjen määrä on rajoitettu häiriöiden estämiseksi.

Kategoriat lisättävissä menusta

Kuvien kategoriat on nyt poimittavissa menusta niin kuvien tuonnin kuin leikepöydällä muokkauksen yhteydessä.

Ajastettuun julkaisemiseen kellonaikatuki

Ajastettu julkaiseminen tukee nyt kellon aikoja. Näin esimerkiksi lehdistötiedotteen kuvat voidaan ajastaa julkaistavaksi lehdistötilaisuuden aikana

Integraatio muihin verkkosovelluksiin getImageRight-napilla

Kuvia käytetään monasti toisissa verkkosovelluksissa. getImageRight Add Photo-napin avulla getImageRight voidaan integroida toisen verkkosovelluksen käyttöön ja kuvat voidaan valita suoraan getImageRightista. 

Add Photo-nappi avaa getImageRightin miniversion, jossa käyttäjä valitsee haluamansa kuvan sekä rajaa ja muuntaa kuvan verkkosovelluksen haluamaan kokoon. 

Add Photo-napin parametreilla voidaan ohjata hakua, rajausta, koon muutosta ja monia muita toimintoja niin, että käyttökokemus on haluttu.

Verkkosivujen hallintaväline voi siis pyytää käyttäjää valitsemaan kuvan 'henkilöstö' kuvista ja rajaamaan kuvan niin, että getImageRight voi palauttaa verkkosovellukselle sen haluaman 300 * 300 pikselin kuvan. 

Logon valinta getImageRightista

getImageRightissa käytettävä yrityksen logo on nyt valittavissa suoraan kuvapankista, eikä sitä tarvitse ladata erikseen. Samalla logoa voidaan rajata ja se pienennetään automaattisesti oikeaan kokoon.